Kummipoikani täytti keskiviikkona 6 vuotta ja halusimme leipoa kun oli vieraita tulossa ja pihassa oli mustikoita joten päätimme tehdä mustikkajuustokakun. En yleensä tykkää juustokakuista, mutta tämä oli kyllä mieleeni :) Joten päätin tulla jakamaan reseptin myös teille ! :)
Keksipohja
200 g Suklaapisarakeksejä
75 g Margariinia tai voita
Täyte
4 kpl liivatelehtiä
2 rkl kiehuvaa vettä tai sitruunamehua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl sokeria
3 tl vanilijasokeria
2 ½ dl kuohukermaa
1 dl mustikoita ( tai oman maun mukaan)
Kuorrute
2 dl Mustikkasosetta
1 rkl sokeria
1 rkl sokeria
2 kpl liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
Näin se tehdään :
- Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita murskatut keksit ja sula voi keskenään, sen jälkeen levitä vuuan pohjalle tasaisesti (miel. irtopohjavuoka, halkaisija 24cm). Laita pohja jääkaappiin täytteen teon ajaksi jähmettymään.
- Laita liivatelehdet likoamaan 5 minuutiksi kylmään veteen.
- Sekoita sokeri ja tuorejuusto taisaiseksi massaksi. Vatkaa kerma löysäksivaahdoksi.
- Laita liivate kiehautettuun veteen ja sekoita. Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon ja sen jälkeen lisätään kermavaahto ja mustikat.
- Kaada seos keksipohjan päälle ja tasoita. Laita kakku hyytymään jääkaappiin ainakin tunniksi.
Mustikkakiille :
- Liuota liivate kuumaan veteen. Lisää joukkoon mustikkasose ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrutus kakun päälle ja levitä jos tarvis. Hyydytä kylmässä reilu puoli tuntia.
Ihana resepti :)
VastaaPoistaKiva että tykkäät ! :)
Poista