perjantai 10. heinäkuuta 2015

Raparperipiirakka



                              


Muruseos
Pohjataikina
Täyte

250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa


2 dl piimää
1 kpl munia


10 dl raparperia (paloina)
200 g kermaviiliä
250 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 kpl munia
3 tl vanilijasokeria


Näin leivot raparperipiirakan 

Aloita sulattamalla voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon voisula. Nypi murumaiseksi tai onnistuu myös yleiskoneella sekoittamalla. Jaa murutaikina kahteen kulhoon siten, että toiseen jää 1/4 osa seoksesta. Isompaan määrään lisätään piimä ja muna. Sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Ripota raparperit taikinan päälle. Loput täytteen aineksista sekoitetaan keskenään ja kaadetaan raparperien päälle. Paista piirakka 175- asteessa noin. 45 minuuttia. Vinkki! Vanilijakastike sopii mainiosti valmiin piirakan päälle.






Kiitokset siskolle kun oli mukana leipomassa ! ❤
Toivottavasti piditte ja oikein makoisaa perjantaita kaikille ! 






3 kommenttia:

  1. Oi nam herkullisen näköistä! Tää vaikuttaa sellaselta et jopa mä saattaisin onnistua, täytyykin testata joskus :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sut on haastettu: http://jennyjanette.blogspot.fi/2015/07/liebster-award-haaste.html ;)

      Poista
  2. Kiva kuulla ❤ tämä on kohtuu helppo tehdä ja kohtuu nopea :) kerrohan toki että mitä tykkäsit kun olet kokeillut ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ❤