Muruseos
Pohjataikina
Täyte
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 dl piimää
1 kpl munia
10 dl raparperia (paloina)
200 g kermaviiliä
250 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 kpl munia
3 tl vanilijasokeria
Näin leivot raparperipiirakan
Aloita sulattamalla voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon voisula. Nypi murumaiseksi tai onnistuu myös yleiskoneella sekoittamalla. Jaa murutaikina kahteen kulhoon siten, että toiseen jää 1/4 osa seoksesta. Isompaan määrään lisätään piimä ja muna. Sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Ripota raparperit taikinan päälle. Loput täytteen aineksista sekoitetaan keskenään ja kaadetaan raparperien päälle. Paista piirakka 175- asteessa noin. 45 minuuttia. Vinkki! Vanilijakastike sopii mainiosti valmiin piirakan päälle.
Kiitokset siskolle kun oli mukana leipomassa ! ❤
Toivottavasti piditte ja oikein makoisaa perjantaita kaikille !
Oi nam herkullisen näköistä! Tää vaikuttaa sellaselta et jopa mä saattaisin onnistua, täytyykin testata joskus :p
VastaaPoistaSut on haastettu: http://jennyjanette.blogspot.fi/2015/07/liebster-award-haaste.html ;)
PoistaKiva kuulla ❤ tämä on kohtuu helppo tehdä ja kohtuu nopea :) kerrohan toki että mitä tykkäsit kun olet kokeillut ;)
VastaaPoista