sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Key Lime Pie


Reseptistä valmistuu 12 palaa.

Ainekset :

  • 15 Digestive-keksiä
  • 125 g Voita

Täyte :

  • 5 kananmunan keltuaista
  • 1 prk makeaa kondensoitua maitoa eli maitotiivistettä , n. 400 g
  • 1 dl puristetun limetin mehua

Koristeluun:

  • 2 dl Vispikermaa
  • 1- 2 limettiä viipaloituna
Tee näin :
Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Murenna keksit muruiksi käsin tai tehosekoittimella. Sulata voi ja lisää murut. Painele seos irtopohjaiseen vuokaan (halkaisija noin 24 cm). Paista pohjaa uunin keskiosassa noin 8 minuuttia.
Sekoita munankeltuaiset kulhossa, lisää maitotiiviste ja limetin mehu. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada seos vuokaan pohjantaikinan päälle. Paista piirakkaa uunissa vielä 15 minuuttia. Itse laitoin leivinpaperin päälle ettei ota liikaa väriä pintaan. Jäähdytä. Anna jäähtyä jääkaapissa tai pakastimessa vähintään 3 tuntia. Jos piirakka on ollut pakastimessa, anna sen olla  huoneenlämmössä noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.
Koristeluun voi käyttää kovaksi vatkattua kermaa, mutta miusta se oli hyvä noin :) Leikkasin limesiivuja päälle ja valmis ! 
Vinkki! Maitotiivistettä eli condenced milk -tuotetta saa esim. amerikkalaisia ruokia myyvistä ruokakaupoista. Tuotteen voi myös korvata 4 desilitralla löysää kermavaahtoa (hieman vatkattua kuohukermaa johon on lisätty 1 dl sokeria).

Tässä olisi makean kirpeä herkku ! 
Oikein makoisaa sunnuntai päiviää kaikille ! <3 
Ps. Olisiko teillä jotain jotain postaus toiveita ? 

2 kommenttia:

  1. Namskis kuulostaa niin hyvältä! Postaustoiveena joku suklaa herkku, kun oon suklaan ystävä :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja maistu myös :) Itse asiassa sellainen on tulossa tai niitä olisi oikeastaan useampikin, koska suklaa on minunkin suuri herkku :D

      Poista

Kiitos kommentistasi ❤