perjantai 24. heinäkuuta 2015

Mustikkajuustokakku


Kummipoikani täytti keskiviikkona 6 vuotta ja halusimme leipoa kun oli vieraita tulossa ja pihassa oli mustikoita joten päätimme tehdä mustikkajuustokakun. En yleensä tykkää juustokakuista, mutta tämä oli kyllä mieleeni :) Joten päätin tulla jakamaan reseptin myös teille ! :)





Keksipohja


200 g Suklaapisarakeksejä
75 g Margariinia tai voita

Täyte


4 kpl liivatelehtiä

2 rkl kiehuvaa vettä tai sitruunamehua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
3 tl vanilijasokeria
½ dl kuohukermaa
1 dl mustikoita ( tai oman maun mukaan)

Kuorrute


2 dl Mustikkasosetta
1 rkl sokeria
2 kpl liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä 


Näin se tehdään :


  1. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita murskatut keksit ja sula voi keskenään, sen jälkeen levitä vuuan pohjalle tasaisesti (miel. irtopohjavuoka, halkaisija 24cm). Laita pohja jääkaappiin täytteen teon ajaksi jähmettymään.
  2. Laita liivatelehdet likoamaan 5 minuutiksi kylmään veteen.
  3. Sekoita sokeri ja tuorejuusto taisaiseksi massaksi. Vatkaa kerma löysäksivaahdoksi.
  4. Laita liivate kiehautettuun veteen ja sekoita. Lisää liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon ja sen jälkeen lisätään kermavaahto ja mustikat.
  5. Kaada seos keksipohjan päälle ja tasoita. Laita kakku hyytymään jääkaappiin ainakin tunniksi.

Mustikkakiille :


  1. Liuota liivate kuumaan veteen. Lisää joukkoon mustikkasose ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrutus kakun päälle ja levitä jos tarvis. Hyydytä kylmässä reilu puoli tuntia.




2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ❤