keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Valkosuklaa - mansikkakakku

Hei ihanaiset ! Tänään tulin jakamaan teille tämän helpon kesäisen herkun :) Kakun pohja on tehty levykakkupohja ohjeen mukaan, mutta puolitettuna. 




Levykakkupohja :


2 munaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl maissitärkkelys / perunajauho
3/4 tl leivinjauhetta


Ja näin sen teet : 


  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista kun vatkaimesta valutettu kuvio jää pintaan hetkeksi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä rauhallisesti sekoittaen.
  3. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan jonka halkaisija on 24cm.
  4. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa 6-8 minuuttia. Kakku on valmis kun tökkäät keskellä tikulla eikä tikkuun jää taikinaa.
  5. Kumoa pohja välittömästi sokeroidulle leivinpaperille. Irrota leivinpperi heti pohjan päältä jotta se ei tartu kiinni.

Valkosuklaatäyte:


2 dl vispikermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
130g valko-, tummaa- tai maitosuklaata.


Ja näin sen teet:


  1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  2. Sekoita joukkoon tuorejuusto.
  3. Sulata suklaa vesihauteessa.
  4. Lisää sulanut ja hieman jäähtynyt suklaa kermaseokseen samalla vispaten. 
  5. Kaada seos pohjan päälle ja laita jääkappiin jähmettymään. ( Ennen täytteen lisäämistä murskasin pakastemansikoita pohjan päälle jonka päälle valkosuklaatäyte.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ❤